torstai 14. helmikuuta 2013

Leikkaus lähestyy

Huomenna se kohtu Seralta sitten lähtee. Kaheksalta jo vien sen sinne eläinlääkärille ennen töihin menoo ja sit lähen aiempaa töistä että pääsis joskus kahen maissa hakemaan sen sieltä pois. Varmaan huutaa sit vaa siellä kuha herää vissii jo tunti leikkauksen jälkeen.. Mut ei voi mitään, ku en mie kesken päivänkään sitä sit oikee viiti lähtee viemään kotiin ku en ite vois jäähä sen kaa sinne.

Mut nii, se syy miks Sera yleesäki nyt leikataan on se, että valeraskauksia on ensinnäkin tullu oikeestaan joka juoksujen jälkeen. Sitä raivostuttavaa pesän tekoo, eli sohvan ja lattian raapimista ihan hulluna ja sit muutenki ärhentelyjä varsinki Jerelle. No, ne valeraskauethan sitte vaan altistaa kaikille mahollisille ongelmille. Joita nyt sitte viime valeraskauen aikaan ilmenikin.. Ensin se alko nisätulehuksesta ja siihen sai antibiootit ja valeraskauslääkettä(joka on muute tajuttoman kallista, mut onneks vakuutus korvaa). Noh tulehus hävis mut maidon tulo vaan jatku, ja kohta Sera oliki ihan kauheen väsyny ja nuoli sitä alapäätä kokoaika. Se oliki sit lievää kohtutulehusta ja sen valeraskauen aiheuttamaa masennusta. Taas antibioottia ja valeraskauslääkettä.

Se oli kyllä vielä kaikenhuippu ku lähin siis kesken työpäivän viemään sitä sen väsymyksen takia sinne eläinlääkäriin, niin ku tulin hakemaan sen täältä niin sillä oli kuono ihan turvonnu ja sellanen uus pesusieni oli lattialla. Se oli siis ilmeisesti sitä haistellu ja saanu jonku allergisen reaktion. Vaikkei siis ollu järsiny sitä tai mitään. Kuonosta se turvotus sit alko laskeeki illalla mut eikös se vielä seuraavana päivänä levinny jotenki ihmeellisesti tuonne toiseen silmään. Se sit melkee muurautu eka kiinni mut kyllä se turvotus siitä sit alko laskee ja yöllä hävis kokonaan. Tuossa kuvassaki se on jo kerenny laskee ennenkö tajusin sen ottaa.


Ja tässä syyllinen:


Mut jos nyt mennään asiaan, niin antibioottikuurin jälkeen se kohtutulehus sitte häviskin ja Sera virkisty, mutta maitoo tuli vähän vieläkin. Mut sekin sitte loppu viimein. Kuukauen päästä siitä sitte olis mahollista ja suotavaakin leikata, eli nyt.

Vähänhän se pelottaa tietysti et miten nyt menee yleesäki leikkaus ja toipuminen, ja sit ihan muut maholliset muutokset koirassa myöhemmin. No aineenvaihunta varsin laskee ja pitää alkaa tuonki kanssa sitä ruokaa vahtimaan enemmän. Jerehä se kastraation jälkee alko lihomaan aika paljon, sillon ku ei sitäennen paljon oltu ruoka-annoksia mietitty ja liekö sit ollu melkee jatkuvasti tarjollakin se ruoka. 

Luonne sit vaa muuttu sillon Jerellä parempaan suuntaan ku rauhottu ja kaikki nartun hajuista villiintymiset meni sit ohi. Mut nartuista ku ei vissii aina oikeen tiiä miten se leikkaus vaikuttaa. Toivotaan nyt sitte vaan parasta et vaikka rauhottus vähän :p Juoksut ja valeraskauet sit onneks kuitenkin on historiaa.

Noh, se pitää nyt toivoo että Seran leikkaus menee sitten huomenna hyvin ja se vielä jollaintavalla täysjärkiseks sen jälkeen jää. No eiköhän. Ja se tosiaan leikataan tuolla Tuhatjalassa, nyt ku se vielä toivonmukaan ainakin menee siitä vakuutuksesta. Mutta täytynee palailla asiaan sitten huomenna leikkauksen jälkeen.

Niin ja muuten hyvää ystävänpäivää! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti